MADE BY IRMA

Made By Irma Collektion keywords - Streetstyle, in between, Parisienne, Street chic...


HAPPY HALLOWEEN

hoho! Om mindre än ett dygn går vi på höstlov! Oh Happy Day!

Men innan dess ska en musik artiklar skickas in och tre lektioner att sitta av men sedan är vi fria i en hel vecka!


CASTING









Modell casting.
xoxo Irma

VÅR STAD







































1. CPH 2. Elin 3. Irma 4.Balenciaga 5. Linn 6. Fin Elin 7. Festival Elin 8. Metro 9. Magasin 10. Guld i taket 11./12./13. Urban Outfitter 14.Crack 15./16./17./18. Flying A 19. Chai

Igår begav sig hela Fashion In Progress till Köpenhamn! Detta var presenten som jag och Linn gav till Elin på hennes födelsedagsfest. Vi åkte dit främst för att kolla på tyg i min favorit tygaffär och för att få inspiration till kollektionerna men såklart blev också det lite shopping och mys!

xoxo Irma

BLOGLOVIN´

bloglovin

 

Följ Fashion In Progress på Bloglovin´


19/10

skissa, rita och trycka mönster, progress knappar och lite annat.  xoxo linn

Trött

Känner att jag måste snart vara klar med mitt första plagg och påbörja de andra, detta var alltså inte sista gången jag är i skolan tills 18.00 :(.




xoxo Elin


NÅGRA FLER

enjoy! xoxo linn

UNDER TIDEN

JUST NU - Sitter jag med Elin och väntar på att tiden ska gå. Elin syr på sin fin, fina skjorta medans jag försöker plugga New Age innan min sista lektion, Danska börjar!

xoxo Irma


STOL

FÖR er som inte känner mig, Linn och Elin som är tjejerna bakom Fashion in Progress tänkte jag berätta lite om det program vi går.

Vi är nu treor på Nicolai skolans estetiska program med inriktning mode. Eftersom att vi går ett estetiskt program har vi inte bara modekurser utan vi har också foto och design som kurser.

Här ovan ser ni en stol som jag håller på att ta fram i min designkurs.

xoxo Irma


60's

jag vet inte hur många gånger jag har tittat i mormors gamla album nu, men jag lovar er att det är många! jag önskar så att jag var ung på 60- talet, jag menar.. kolla kläderna, åh! de flesta av dessa bilderna är från italien, mormor är italiensk och hon mörka på bilderna så det är därför, hihi.. och vad har nu detta med min kollektion att göra? joo, jag kommer inspireras till hundra av detta ska ni veta!
xoxo linn

VI IGÅR

1. IGÅR hade Linn en jätte fin klänning med super söt krage till och självklart hade hon matchat allt med en snygg skinnjacka!

2. DET finns en oskriven regel om hur en fredags outfit ser ut...

xoxo Irma

 


FACEBOOK

Då var det dags att gilla oss på facebook! Om du inte vill missa de senaste nyheterna, uppdateringarna eller det som händer i detta nu med Fashion in progress är det bara att gilla, gilla, gilla!
Vi dillar dig, gilla oss!

XOXO FASHION IN PROGRESS

TORSDAG

xoxo linn

SKISSER

nu är vi full igång med ritandet till våra kollektioner, dagens fackteckning resulterade sig i detta och eftersom jag för en gångs skull hade min kamera med mig tänkte jag att jag kunde fota lite..
tre första: linn
två andra: elin
sista: irma
xoxo linn

TO DO!



Foto-Emsedge

En to-do list som gjord för oss, bloggen och hela projektet. Denna får man nog skriva ut och hänga upp på väggen!

xoxo Irma

BACKSTAGE

Jag älskar backstage bilder! Det kommer det bli mycket av innan våra visningar kan jag lova! Vi kommer säkert ha en hel fotoshoot där bak precis som Isabel Marant hade innan visningen av hennes Fall-Winter 2011-2012 Collection.

xoxo Irma

LITE BLANDAT

1. elin syr på sitt första plagg till kollektionen, det blir så himla fint ska ni veta, jag längtar så till att få se det klart!
2. Filippa på garnmodevisningen, som för övrigt var riktigt roligt, ett projekt vi jobbat med under våren och början av hösten. irma gjorde en röd makrame väst som blev riktigt cool, hon ritade även loggan till hela mässan. elin stickade en underbar svart tröja i mosstickning och jag vävde en väska i massa färger och stickade en gul halsduk. vi lovar att lägga ut bilder inom kort!
3. jag, hihi..
4. ännu en bild från garnmodevisningen.
xoxo linn

KLEMENTIN MED K





medan vi låter rubriken tala för sig själv beger vi oss om cirkus en timme hem till söta elin för artonårs firande. vi håller just nu på att fixa det sista med elins present och vi looovar att avslöja den så fort elin vet vad det är! ha en super lördagskväll!

xoxo linn och irma

IDAG ÄR INGEN VANLIG DAG

NEJ för idag är det fantastiska, underbara Elins födelsedag! Vi önskar henne en fab dag, helg och år!
Tiotusen kramar och pussar till dig honey!

XOXO FASHION IN PROGRESS

Kort och Koncist.



Känner att jag måste ge mig in i det här med bloggandet jag också.
Äntligen har vi kommit igång med våra plagg. Varit i malmö och handlat tyg, börjat med mönsterkonstruktionen på textilen och att inte gå miste om har jag fått en underbar 1,5 minuters kurs i om hur man bloggar såå.. HÄR har ni Elins första officiella blogginlägg.

xoxo Elin.


POÉSY

TROR aldrig att jag varit såhär förkyld, låter säkert som att jag har en klädnypa på näsan när jag snackar. På grund av mitt snörvlande stannade jag hemma idag och Linn och Elin fick klara sig utan mig under projekttiden vilket de säkerligen klarade galant. Jag fick förresten höra att Elin fått en kurs i att blogga av Linn så förhoppningsvis kommer vi snart kunna läsa inlägg undertecknade xoxo Elin snart!

 

Under min extremt tråkiga sjukdag har jag letat inspiration till min kollektion. Någon som verkligen inspirerar mig är fransyskan Clémenc Poésy som har otroligt fin stil och speciellt franskt utseende som jag älskar!

 

NU ska jag käka vitaminrik mat, kolla Svenska Hollywoodfruar och tillfriskna.

xoxo Irma


BEABEABEA

photo: linn

CPH

Veckorna går otroligt snabbt, känns som att det var igår det sist var söndag. Denna veckan har vi bland annat varit nere i Malmö där vi var på Form/Design Center och kollade på utställning  för att sedan bege oss till stoff & stil där det var meningen att vi skulle införskaffa tyg till våra kollektioner men det resulterade mest i nedskrivna tygnummer.

Igår var jag i Köpenhamn, mitt andra hem som jag kallar det. Där hittade jag världens guldgruva i form av den bästa tygaffär jag någonsin varit i! Om plånboken tillåter kommer min kollektion bestå av mycket tyg därifrån.

Nu ska jag skriva min projektinledning och försöka bli av med en förkylning som börjar tränga sig på.

xoxo Irma


LÖRDAG KVÄLL

sådär ja, jag tänkte att det kanske var dags för mig att lägga upp mitt första egna inlägg här på bloggen och varför inte göra det med två underbara inspirations bilder från stockholms streetstyle som jag är liiiiiiite kär i!
jag har letat inspiration hela dagen idag till kollektionen och det är verkligen inte lätt ska ni veta, dock är jag ett 50- tals freak så det skulle inte förvåna mig om jag om några månader är klar med en kollektion bara bestående av a-linjeformade klänningar, hehe.
jag bakade muffins innan idag också föresten, dom blev för en gång skull lyckade. jag och irma diskuterade ett recept häromdagen i skolan och det blev faktiskt bra, problemet nu är bara att jag typ rullar fram.. jag ska försöka ta mig ut på en liten spring runda utan att det slutar som förra gången, då fick jag springa hem igen med magont som aldrig förr och illamående som stod mig upp i halsen. ha en trevlig kväll kära ni!
xoxo linn

RSS 2.0